Näin Sanna Marin arvioi Antti Rinteen, Timo Harakan ja Tytti Tuppuraisen

Etusivu

SDP:n varapuheenjohtaja Sanna Marin kirjoittaa verkkosivuillaan SDP:n puheenjohtajavaalista. Tänään ratkesi, että ehdokkaita on kolme, kun Tytti Tuppurainen ilmoittautui mukaan.

Marinin mukaan SDP:n puheenjohtajan paikkaa tavoittelee nyt kolme motivoitunutta ja aatteellista sosialidemokraattia.

Marin kirjoittaa, että moni asia tukee puheenjohtaja Antti Rinteenvalintaa jatkokaudelle.

”Vaikean alun jälkeen hän on saanut hyvän otteen puolueesta ja kannatus on korkealla.”

Marinin mukaan Rinne on valmiimpi puheenjohtajaksi nyt kuin viime puoluekokouksessa.

”Moni puheenjohtajakisaa toivonut on arvioinut istuvan puheenjohtajan heikkoudeksi sen, ettei hän olisi uskottava pääministeriehdokas. Itse olen eri mieltä. Vaikka Antti ei ole luontainen esiintyjä, hän erottuu edukseen aitoudellaan ja lähestyttävyydellään. Hän on myös kolmikosta ainoa, jolla on ministerikokemusta.”

Tuppuraista Marin sanoo yhteistyökykyiseksi, osaavaksi ja asioihin perehtyväksi toimijaksi.

”Hän on myös vahva arvopoliitikko, joka ei kumartele ketään vaan puolustaa järkähtämättä niitä asioita, joihin uskoo. Sosialidemokraattien parhaimmistoa, ehdottomasti.”

Timo Harakkaa Marin sanoo selvästi poliittisesti lahjakkaaksi toimijaksi.

”Hän on tehnyt hyvää työtä eduskuntaryhmän veroasioista vastaavana kansanedustajana ja hallitsee talouskysymykset hyvin. Timo on kunnianhimoinen, retorisesti lahjakas ja kolmikon vahvin esiintyjä. Parhaimmillaan hän voi innostaa uusia ihmisiä mukaan sosialidemokraattiseen liikkeeseen ja edustaa itseään suurempaa muutosta.”

Marin kirjoittaa, että SDP ansaitsee rakentavan ja hyvähenkisen puheenjohtajakampanjan, jossa keskitytään ehdokkaiden vahvuuksiin ja vaihtoehtoihin.

”Kävi puoluekokouksessa miten tahansa, olen varma, että saamme hyvän puheenjohtajan ja meillä on mahdollisuus nousta suurimmaksi puolueeksi seuraavissa kunta- ja eduskuntavaaleissa.”

Kommentoi